Everett House

Speculative rebrand and identity development for the wellness center Everett House. Everett  is a cornerstone of inner Northeast Portland, having served the neighborhood for over 30 years. With beautiful grounds and a welcoming atmosphere, it lacked a presence that was representative of it’s character and newer Portland audience. My focus was to breathe ne life and a little bit of quiet elegance into this beloved establishment, while maintaining it's folksy community charm. 

Service

Print, Digital & Web

Client

PSUGD: Studio 5

Year

2019

EverettHouse_Digital_Scene.jpg

Guiding Question

What can you do to transform a neighborhood cornerstone community establishment with a longstanding clientele, into something that is reflective of and inclusive of a changing neighborhood and new customer?

Approach

At Everett House, the audience is primarily hyperlocal, health-conscious, and seeking wholistic wellness in a community setting. In order to increase the establishment's credibility and position in the Portland wellness scene, I needed to design an identity that spoke to their clients' needs and values. In this urban sanctuary, guests can take a soak in the sanctuary garden, use wet and dry saunas, and receive body treatments in a calm and inclusive setting.

EverettWeb2.jpg
Everett_Signin_edited.jpg
evpostcard_edited.jpg